Zorgcomplex Budel

Gereed 2013 - i.o.v. Lunetzorg
Projectarchitect: Rob Meuwissen

Toon meer informatie

Op een perceel aan de Europalaan-Noord is een complex ontworpen voor mensen met een verstandelijke beperking. Het complex bestaat uit 15 studio’s en 6 appartementen verdeeld over 2 en 3 verdiepingen met twee gezamenlijke huiskamers en een tuin. In een studio bevindt zich een leef- en slaapruimte, een zelfstandige sanitaire ruimte en een kleine pantry. In een appartement kan zelfstandig gewoond worden. Deze zijn voorzien van een eigen slaapruimte, badkamer en keuken naast een grote leefruimte. Zowel de studio’s als de appartementen zijn voorzien van een buitenruimte. Er kan op 2 niveaus gebruik gemaakt worden van een gezamenlijke huiskamer en een aan de tuin gelegen tuinkamer.

Door een speels gebruik van raamopeningen en het verspringen van balkons in combinatie met een levendige baksteen en rabatdelen, ontstaat een vriendelijke uitstraling. Dit is aan de binnenzijde doorgezet door toepassing van kleurrijke materialen in vloerbekleding en wandprints. Uiteraard is het complex van domotica voorzien.